maanantai 18. helmikuuta 2013

Ratsastajapatsas yliopistolle

Aikalaisen päätoimittaja oli usein puhunut, että Mannerheimin ratsastajapatsaan pystyttäminen yliopiston pihaan herättäisi pirteätä keskustelua. Päätimme tehdä havainnekuvan aiheesta. Lisäsimme soppaan kuvitteellisen kohtauksen Veikko Huovisen  Joe-setä kirjasta, jossa Lenin ja Stalin päättävät tukea Suomen autonomia pyrkimyksiä maistettuaan Tampereen Tammelan torilla mustaa makkaraa.
Patsas esittää siis Leniniä ja Stalinia syömässä mustaa makkaraa Mannerheimin ratsastaman hevosen selässä. En halunnut esittää ristiriitaisia hahmoja ylevässä valossa, joten pillastunut hevonen on karistamassa ratsastajat selästään. (Aikalainen 5/2012)

patsasanimaatio

Lenin

Mannerheim

Hevonen

Stalin

Metallinen versio upotettu valokuvaan yliopistosta

Materiaalikokeilu

Yliopiston torni

Suunnittelin yhdessä Tampereen kaupungin arkkitehtiyksikön suunnittelija Mikko Allinniemen kanssa yliopistolle kuvitteellisen tornin. Tornin muodoissa tiedon portaat kiemurtelevat kohti ymmärryksen soihtua. Rakennelman voi nähdä myös kallellaan olevana kasana kirjoja. Materiaalivalinnoissa ja muotokielessä voi havaita hienovaraisen ripauksen Neuvostoliittolaista arkkitehtuuria. Tämä on kumarrus yliopiston ja Tampereen punaisille juurille. Lehtijuttu synnytti jonkin verran keskustelua, mikä oli sen tarkoituskin. Kaikki eivät ymmärtäneet jutun olevan satiirista huumoria. (Aikalainen 18/2011)

tornianimaatio

Torni sivulta ja suoraan ylhäältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti